Meest gestelde vragen

Doet het dragen van de antisnurkbeugel pijn?
Het dragen van de antisnurkbeugel doet geen pijn. Echter kan het de eerste dagen wel een vervelend gevoel geven, maar dit verdwijnt daarna volledig. Wij geven u persoonlijke oefeningen mee, zodat u er zo min mogelijk last van heeft.


Wat zijn mijn voordelen om bij tandheelkundig slaapspecialist Linthorst de antisnurkbeugel aan te laten meten?

Door onze ervaring en specialistische kennis weten wij precies wat de beste behandelmethode voor u is. Wij zijn geen massapraktijk, dus nemen we alle tijd voor u. Er wordt naar uw wensen geluisterd en u spreekt altijd met de juiste persoon. Daarbij werken wij samen met de ziekenhuizen en zorgverzekeraars.

In het geval van OSAS wordt er in de nabije toekomst alleen nog maar vergoed bij de gecertificeerde specialist. Achmea heeft deze regeling op dit moment al. Wij zullen achter u zorgverzekeraar aangaan, dus geen gezeur meer met eindeloos doorverbinden. U kunt direct een afspraak maken en meestal binnen een week geholpen worden.


Hoeveel tanden moet ik nog hebben?

Minimaal 8 tanden/kiezen in de bovenkaak en minimaal 8 tanden/kiezen in de onderkaak.


Kan ik met een gebitsprothese een antisnurkbeugel aan laten meten?

In tegenstelling tot andere antisnurkbeugels is het bij het dragen van een prothese in vele gevallen mogelijk om een antisnurkbeugel aan te laten meten. Dit is afhankelijk van de grootte van uw kaakwallen.

Heeft u een goed passende prothese in de bovenkaak, dan is het aanmeten vaak geen probleem.
Heeft u een prothese in de onderkaak, dan moeten hier minstens 2 implantanten onder zitten om de werking te kunnen garanderen, dit kunnen wij verzorgen. Wij sturen u hiervoor naar een met ons samenwerkende erkende implantoloog.


Hoelang gaat de antisnurkbeugel mee?

De levensduur van de antisnurkbeugel hangt uiteraard af van de manier waarop u ermee omgaat. Voor de SomnoDent geven wij 3 jaar garantie, maar deze kan zeker 5 jaar mee gaan. Op de Easy Comfort MRA geven wij 1 jaar garantie, deze kan ook wel 3 tot 5 jaar mee gaan.


Wat is informed consent?

Wij zijn verplicht dit formulier door u te laten tekenen. Hierin staan alle voor- en nadelen van de antisnurkbeugel.


Hoe maak ik de antisnurkbeugel schoon?

Overdag kunt u de antisnurkbeugel met een special bruistabel in lauwwarm water laten staan. Bij de SomnoDent krijgt u hiervoor een speciaal bijgeleverde doos.

Hoe beter u voor u antisnurkbeugel zorgt, des te langer deze mee gaat. U kunt ook bij ons een trilbadje aanschaffen, welke in combinatie met de antisnurkbruistabletten zorgen voor een optimale hygiƫne.


Kan en moet ik de antisnurkbeugel zelf instellen?

Wij stellen de antisnurkbeugel voor u in, op het moment dat deze geplaatst wordt. Bij de jaarlijkse controle checken wij of deze nog optimaal voor u is ingesteld. Vindt u zelf dat u kaak te ver naar voren of achteren staat, kunt u deze zelf op de gewenste positie instellen met het bijgeleverde sleuteltje. U heeft een maximaal speelruimte van een halve centimeter.


Hoe vaak moet ik de antisnurkbeugel dragen?

De antisnurkbeugel zorgt ervoor dat u niet meer snurkt op het moment dat u hem draagt. Voor optimaal gebruik draagt u de antisnurkbeugel iedere dag, gedurende de hele nacht.


Terug