Certificering
Om een veilige en doeltreffende behandeling te garanderen is de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde in 2011 begonnen met het certificeren van slaapspecialisten.

Deze certificering houdt in dat er een examen wordt afgenomen in de neurologie, keel-, neus- en oorkunde, longheelkunde en slaapbiologie.Dit alles met betrekking op Snurken en OSAS.

Dit examen wordt pas  afgenomen als men minimaal 50 patienten per jaar behandelt en van minstens 35 patienten verslag maakt. In het verslag wordt het slagingspercentage aangetoond door middel van een hernieuwd slaaponderzoek na het plaatsen van een MRA.

Linthorst is als eerste orthodontist in Nederland gecertificeerd als tandheelkundig slaapgeneeskundige. De snurker en OSAS patiënt wordt hierdoor behandeld door een specialist met een speciale opleiding, vakkennis en ervaring. Orthodontist Linthorst is altijd op de hoogte van het laatste nieuws en richt zich met zorg op elke individuele patiënt.

Doordat de snurker bij twijfel van OSAS altijd onderzocht wordt, weet hij/zij zeker dat de juiste behandeling wordt uitgevoerd. De certificering garandeert veiligheid, kwaliteit en zorgt voor garanties op de antisnurkbeugels. Bovendien is de kliniek van Linthorst ISO-gecertificeerd.

Vanuit het vakgebied zijn de volgende eisen voor antisnurkbeugels belangrijk:
* Voorwaartse verplaatsing van de onderkaak
* Mondademhaling is mogelijk
* Houvast van de beugel aan het gebit
* Gemaakt in een tandheelkundig laboratorium dat voldoet aan de wettelijke hygiënische eisen
* Geen confectie maar maatwerk voor een betere houvast en comfort


Terug